Categorieën

Service

Schiedamse interesse in Rotterdamse woningen

Schiedamse interesse in Rotterdamse woningen
Wonen

Schiedamse interesse in Rotterdamse woningen

  • Redactie
  • 23-03-2023
  • Wonen
Schiedamse interesse in Rotterdamse woningen

ROTTERDAM - 2500 nieuwe woningen moeten er komen aan de Merwehaven, volgens de huidige plannen. De hoop is dat de eerste paal al in 2025 kan worden geslagen, maar dat wordt hard werken en een beetje de wind in de zeilen, viel afgelopen dinsdag te beluisteren.

Toen werd in de Fruitvis aan de Marconistraat een info-avond belegd. Daar kwamen zo’n driehonderd mensen op af, waarvan een op de zeven of acht naar schatting uit Schiedam. Vooral dertigers, stellen op zoek naar een echt huis, een echt eigen huis vooral. Maar ook eenpitters, ouderen en gezinnen met kinderen. Tenslotte is de ambitie om tussen Schiedamseweg en het water en op de drie pieren waar nu nog fruit wordt overgeslagen en meer, een bonte mix van woningen te realiseren, in een variatie van types en prijsklassen. En: “Meer dan de helft van de woningen valt in het betaalbare segment.” Waarbij velen zich afvroegen wat betaalbaar is. “We kunnen gaan tot 3,5 ton en hopen dat we daarvoor hier een goede keus hebben”, vertelt een jong stel. 

De bezoekers lieten zich bijpraten door enthousiaste vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder projectmanager Elske Geelhoed. De ambities zijn groot, veel is nog onzeker; er wordt nu hard gewerkt aan een zogenaamd Masterplan, dat denkelijk nog voor de zomer in de Rotterdamse raad aan de orde komt. Niet veel later zal dan ook het Bestemmingsplan besproken worden en worden vastgesteld. Voor de betrokkenen die werken aan ‘wonen en werken in de haven’ was de inloopavond natuurlijk ook een manier om feeling te krijgen met de verwachtingen en wensen die toekomstige bewoners nu al hebben.

Zo is het een echt Rotterdams project. Met grote gevolgen voor Schiedam. Vaak ging het de afgelopen jaren anders, en kwamen Rotterdammers naar Schiedam, maar nu ziet het er toch naar uit dat op afzienbare termijn de nodige Schiedammers naar Rotterdam verhuizen. Nou ja, drie keer trappen en je bent er..., daar aan de Merwehaven.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast; in 2025 zullen de eerste woningen nog niet gereed zijn.