Categorieën

Service

Schiedamse zorgorganisaties 'zorgen voor energie'

Schiedamse zorgorganisaties 'zorgen voor energie'
Gezond

Schiedamse zorgorganisaties 'zorgen voor energie'

  • Redactie
  • 13-10-2022
  • Gezond
Schiedamse zorgorganisaties 'zorgen voor energie'

Ook Rijndam in het Vlietland doet mee


SCHIEDAM - Verschillende zorgorganisaties uit de gemeente Schiedam zijn deze week begonnen met de campagne Zorg voor Energie. Die beoogt de verduurzaming van de zorgorganisatie te versnellen.

Medewerkers worden onder meer geattendeerd op het uitdoen van lichten, het juist scheiden van afval en het hergebruiken van zoveel mogelijk producten.
In Schiedam doen onder meer Rijndam (gevestigd in het Vlietlandziekenhuis), Yulius (school met extra zorg aan de Van Haarenlaan) en ASVZ (begeleid wonen aan de BHG-laan) mee met de campagne.

Milieu Platform Zorgsector (MPZ) wil samen met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de brancheorganisaties de verduurzaming van zorginstellingen versnellen. 175 zorgorganisaties met meer dan 350.000 zorgprofessionals doen deze week mee met Zorg voor Energie. Als startschot zetten gisteren al vele zorgorganisaties symbolisch het licht uit. De zorgorganisaties zetten hun medewerkers aan tot verduurzaming op de werkvloer én zo mogelijk ook thuis. Als ieder 100 kWh thuis bespaart en 100 kWh op het werk, tikt dat hard aan bij een prijs van een euro per kWh, zo stelt MPZ-directeur Adriaan van Engelen. Door kennis en ervaring te delen over hoe eenvoudig bij te dragen, wordt de zorg al een stuk groener. Consuminderen, hergebruik en bewustwording spelen hierin een belangrijke rol, zo stelt hij.

De zorg heeft een grote opgave om te verduurzamen, aldus Van Engelen. Zuiniger omgaan met energie is ook nodig, gezien de hoge energiekosten. “Ons doel is dat de zorgbestuurders en managers weten wat hun grootste impact op duurzaamheid is en wat de bijbehorende maatregelen zijn. Dat de zorgorganisaties uit de gemeente Schiedam en met hen nog 175 zorgorganisaties zich nu hebben aangesloten is een prachtig initiatief.”