Categorieën

Service

Schreiershuisje, huisje met hondjes langs de Nieuwe Maas

Schreiershuisje, huisje met hondjes langs de Nieuwe Maas
Uit

Schreiershuisje, huisje met hondjes langs de Nieuwe Maas

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 26-06-2022
  • Uit
Schreiershuisje, huisje met hondjes langs de Nieuwe Maas

Op de foto's zie je al een aantal door Tineke Weber op de wanden geschilderde honden (foto door Louise Melchers)

SCHIEDAM - Het Schreihuisje ofwel Schreiershuisje op het Hoofdplein in Schiedam Zuid is de afgelopen weken door de gemeente bouwkundig opgeknapt. Momenteel is kunstenares Tineke Weber bezig met het op de binnenwanden van het huisje aanbrengen van illustraties. Zondag is zij - ter gelegenheid van Open Ateliers - tussen 12.00 en 13.00 uur in het huisje aan het werk aan haar muurschilderingen.

Er worden steeds tijdelijke exposities gehouden in het Schreiershuisje. Kunstenaars Sjef van Duin en Esther Zitman hebben de projecten in dit huisje aan de oevers van de Nieuwe Maas in opdracht van de gemeente Schiedam in beheer (Sjef van Duin en Esther Zitman doen mee aan Open Ateliers; je kunt hun atelier vinden in de voormalige school aan de Zalmstraat in Schiedam Zuid). 

In het najaar zal er een project komen ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de voorbij Maassluis liggende Nieuwe Waterweg. Grafisch vormgever Anouk van Mil en historicus Joop de Jong worden bij dit project ingeschakeld.

De bouwkundige wijzigingen aan het huisje zijn overigens nog niet afgerond. Tijdens de verbouwing zijn de ramen aan de achterzijde tevoorschijn gekomen. Nu kun je door de twee ramen aan de achterzijde het grasveld dat erachter ligt opstappen en vice versa. Er zal een metalen rasterwerk (vlakverdeling van zes) in beide ramen worden aangebracht.

In dit artikel vind je kunstenaars en galeries die dit weekeinde aan Open Ateliers meedoen.