Categorieën

Service

Schutter Zwijndrecht mogelijk in onze regio

Schutter Zwijndrecht mogelijk in onze regio
Nieuws

Schutter Zwijndrecht mogelijk in onze regio

  • Redactie
  • 23-02-2023
  • Nieuws

SCHIEDAM - De politie heeft het vermoeden dat Minh Nghia Vuong zich nog altijd ophoudt in onze regio, zeg maar groot Rotterdam. Dat stelt woordvoerster Lillian van Duijvenbode in Opsporing Verzocht.

Vuong wordt er van verdacht dat hij zaterdagmiddag 21 januari twee vrouwen onder vuur nam bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Zijn ex-partner - ze waren veertien jaar samen - raakte daarbij zwaar gewond, haar moeder overleed als gevolg van de schoten. Vuong wist te ontkomen.

"We zijn nog steeds met een groot team naar hem op zoek; we kijken naar de sporen die hij achterlaat en naar zijn contacten. Want we gaan ervan uit dat hij hulp heeft gehad, dat hij daardoor zo snel weg kon komen, maar ook dat hij nog steeds hulp krijgt en zo uit handen van de politie weet te blijven."

Van Duijvenbode herhaalde dat er een beloning van dertigduizend euro beschikbaar is voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Vuong.

Zijn signalement: Vuong is 49 jaar, is 170 cm lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam ‘Lucky’.

Minh Nghia Vuong is vlucht- en vuurwapengevaarlijk. Wie denkt informatie over zijn verblijfplaats te hebben wordt door de politie gevraagd contact op te nemen met T: 0800-6070, of anoniem via T: 0800-7000.