Categorieën

Service

Scouts blij met eerste opkomst in nieuw jaar

Scouts blij met eerste opkomst in nieuw jaar
Uit

Scouts blij met eerste opkomst in nieuw jaar

  • Redactie
  • 08-02-2021
  • Uit
Scouts blij met eerste opkomst in nieuw jaar

Foto's: Scouting Tonogroep


SCHIEDAM - De Schiedamse scouts stonden te juichen bij hun eerste opkomst na de lockdown. Dat was nog voor de sneeuw kwam gisteren.

In verband met onbekendheid met de Britse variant had de overheid enkele weken geleden alleen een uitzondering gemaakt voor sport om door te gaan, vertelt vrijwilliger Richard Spruit van Scouiting Tonogroep. Dat moest wel buiten gebeuren. "Scoutinggroepen schakelden direct over naar online opkomsten."

“Nu is er meer duidelijk over deze variant, en blijkt het overdrachtsrisico voor kinderen beperkt”, zo legt Spruit uit. “Daarom heeft de overheid besloten dat ook scouting weer gewoon bij het groepshuis bijeen mag komen. De voorwaarde is wel dat het meeste buiten gebeurt, maar dat doen we als scouting toch vrijwel altijd al. Lekker buiten bezig zijn, dat vinden de kinderen heerlijk.”

De scouts, meisjes en jongens van elf tot vijftien jaar, maakten direct van de gelegenheid gebruik om het houthakken te oefenen en een kampvuur te stoken. Een kerstboom die er nog stond werd gebruikt als voorbeeld van hout dat een heel kort, maar wel heel intensief vuur, geeft. De jongere leeftijdsgroepen zoals de welpen en bevers hielden themaopkomsten in de boomgaard naast het gebouw van de Scouting Tonogroep in Groenoord. De meisjes en jongens hadden duidelijk uitgekeken naar het moment dat ze, na zes weken, weer bij elkaar konden komen, aldus Spruit. Ook de komende weken zijn de scouts elke zaterdag te vinden in de boomgaard aan de Sweelincksingel.