Categorieën

Service

Scouts maken kerstballen voor ouderen

Scouts maken kerstballen voor ouderen
Nieuws

Scouts maken kerstballen voor ouderen

  • Redactie
  • 12-12-2022
  • Nieuws
Scouts maken kerstballen voor ouderen

Het bezoek van de bevers en welpen van de Scouting Tono-groep uit Schiedam aan verzorgingstehuis Harg-Spaland; foto: Richard Spruit


SCHIEDAM - De jongste scouts uit de Scoutingregio Maasdelta brachten zaterdag zelfgemaakte kerstballen naar ouderen in verzorgingstehuizen. Hiermee willen de bevers en welpen een kerstherinnering geven in de vorm van een houten versierde kerstbal.

Scouting Regio Maasdelta omvat de scoutinggroepen uit Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en de Zuid-Hollandse Eilanden. In totaal hebben zo’n tweehonderd bevers in de leeftijd van vier tot zeven jaar en 250 welpen in de leeftijd van zeven tot elf jaar een kerstbal versierd met daarbij een boodschap voor de ouderen.

In Schiedam namen de scoutinggroepen ook deel aan deze actie. De bevers en oudste welpen van de Scouting Tono-groep brachten hun kerstballen naar de ouderen in verzorgingstehuis Harg-Spaland. De ouderen van huize Frankeland kregen bezoek van de bevers en welpen van de Scouting Fransiscus-Lodewijkgroep en de bevers en welpen van Scouting BvH kwamen ook langs om met hun zelfgemaakte kerstballen de ouderen een herinnering te geven.

“Ik mocht mijn kerstbal aan een dame in een rolstoel geven. En ze was er zo blij mee,” zegt welp Jasmijn van de Scouting Franciscus Lodewijkgroep. De meeste ouderen beloofden volgens de scouting de kerstbal zeker in hun kerstboom te hangen.