Categorieën

Service

Scyedam ontkomt met ruime zege niet aan degradatiepoule

Scyedam ontkomt met ruime zege niet aan degradatiepoule
Sport

Scyedam ontkomt met ruime zege niet aan degradatiepoule

  • Redactie
  • 07-11-2021
  • Sport
Scyedam ontkomt met ruime zege niet aan degradatiepoule

TAFELTENNIS - Met de winst gisteren tegen SVE konden de heren van Scyedam niet voorkomen dat hun volgende wedstrijden gespeeld worden in de degradatiepoule.

Tegen hekkensluiter SVE boekten zij een ruime 6-1 overwinning. Na zeven wedstrijden in de Eerste Divisie wordt de stand opgemaakt; de vier onderste ploegen spelen in een degradatiepoule. Behalve SVE, dat niet van de onderste plaats afkwam, zijn dat Avanti, het enige team waar Scyedam eerder van won, en SKF. 

In de openingswedstrijd overleefde Nermin Smajic in zijn wedstrijd tegen John van Spengen in de eerste game drie gamepoints, voordat hij zelf zijn derde gamepoint wist te verzilveren. Ook de tweede game ging gelijk op, met wederom Smajic als winnaar. In de derde game lag Smajic steeds op voorsprong en scoorde het eerste punt voor de thuisclub. In de tweede partij had Thomas Baart de nodige moeite met Quinten van Dissel, met een zeer ruim verloren derde game. Desondanks wist hij de wedstrijd te winnen. Martijn van der Heide wist via enkele spannende games de voorsprong voor de thuisclub naar 3-0 uit te bouwen bij de pauze.

Na de onderbreking startte Nermin Smajic met twee verloren games tegen Quinten van Dissel. De twee volgende games gingen volstrekt gelijk op, waarna Smajic nipt aan de goede kant van de score kwam. In de vijfde game liep Smajic eenvoudig uit en zorgde voor het vierde punt. Martijn van der Heide kwam tegen John van Spengen niet verder dan eenmaal gamewinst. In het laatste enkelspel leek Thomas Baart na twee ruim gewonnen games eenvoudig een punt aan de score toe te voegen, maar Rogier Kessel kwam goed terug met eenmaal gamewinst en een spannende vierde game. Uiteindelijk trok Baart aan het langste eind. In het afsluitende dubbelspel gingen de tweede en derde game gelijk op, met winst voor beide dubbels. In de vierde game liepen Baart en Van der Heide snel uit en haalden daarmee het punt voor de thuisclub binnen. Met deze overwinning kwam de 6-1 eindstand op het scorebord.