Categorieën

Service

Siem Rosman krijgt erespeld van Historische Vereniging

Siem Rosman krijgt erespeld van Historische Vereniging
Uit

Siem Rosman krijgt erespeld van Historische Vereniging

  • Redactie
  • 08-09-2022
  • Uit
Siem Rosman krijgt erespeld van Historische Vereniging

Foto's: HVS


SCHIEDAM - Aan Siem Rosman is de erespeld van de Historische Vereniging Schiedam toegekend.

Voorzitter Han van der Horst en het jongste bestuurslid Merel Blok brachten Rosman dinsdag dit nieuws, te zijnen huize. Blok speldde het versiersel op, Van der Horst roemde de verdiensten van Siem Rosman, die op een bij de erespeld behorende oorkonde kort zijn weergegeven

Na een lange politieke carrière in de christendemocratische politiek, die begon met het lidmaastschap van de Anti Revolutionaire Partij (ARP) en eindigde met het fractievoorzitterschap van het CDA in de Schiedamse raad, werd Rosman in 1994 gekozen tot voorzitter van de Historische Vereniging Schiedam. Hij is dat tot 2004 gebleven en in die periode heeft hij de vereniging geprofessionaliseerd. Hij haalde computers en internet binnen. Hij wierf met groot succes sponsors en subsidiegelden. Hij was een belangrijke motor achter de groei van het ledental. Hij gaf de vereniging een duidelijk gezicht in het wereldje van de lokale organisaties, aldus de opsomming van verdiensten van de 91-jarige Rosman.

"Dat de Historische Vereniging Schiedam nu een kerngezonde organisatie is met stevige ambities, is te danken aan de vernieuwingen die Siem Rosman heeft doorgevoerd", aldus Van der Horst.

Ondanks zijn hoge leeftijd is Rosman nog steeds actief lid van de Historische Vereniging Schiedam.