Categorieën

Service

Singelschool rent 6000 euro bij elkaar voor huisslaafjes

Singelschool rent 6000 euro bij elkaar voor huisslaafjes
Onderwijs

Singelschool rent 6000 euro bij elkaar voor huisslaafjes

  • Redactie
  • 25-04-2016
  • Onderwijs

Foto: Terre des Hommes


SCHIEDAM - De leerlingen van de Singelschool hebben vandaag tijdens de Koningsspelen een bedrag van 6119,09 euro, om precies te zijn, bij elkaar gerend voor Terre des Hommes. Naar schatting negenhonderd kinderen liepen mee.

De meisjes en jongens van de Singelschool kozen zelf voor de kinderhulporganisatie. “Stel je eens voor dat je nooit naar school mag gaan, je ouders nooit mag zien, de hele dag moet werken en geen tijd hebt om met je vrienden te spelen.” Bilal uit groep zes herinnerde in zijn speech zijn medeleerlingen er nog maar eens aan waarvoor ze allemaal zo hard hadden gehold.

Het bij elkaar verzamelden geld gaat naar het programma van Terre des Hommes tegen kinderarbeid. Zo helpt de organisatie huisslaafjes in Bangladesh naar school te gaan. Daar leren ze in een veilige omgeving lezen en schrijven. Uit recent onderzoek bleek opnieuw hoe ernstig de situatie is van de kindslaafjes die in de huishouding werken. Ze moeten gemiddeld 15,9 uur per dag werken voor een minimaal salaris en zijn vaak slachtoffer van mishandeling en seksueel misbruik.