Categorie├źn

Service

Sint bezoekt Korenbeurs om te dichten en te zingen

Sint bezoekt Korenbeurs om te dichten en te zingen
Uit

Sint bezoekt Korenbeurs om te dichten en te zingen

  • Advertorial
  • 14-11-2022
  • Uit
Sint bezoekt Korenbeurs om te dichten en te zingen

Sinterklaas komt graag in de bibliotheek in de Korenbeurs; foto: John Middelkoop


SCHIEDAM - Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: Sinterklaas wist na een spannende tocht eindelijk voet aan wal te zetten op het Hoofd in Schiedam. Daar werd hij opgewacht door honderden kinderen en wat hadden ze er naar uitgekeken! Ook burgemeester Lamers was aanwezig om Sinterklaas te verwelkomen.

De Goedheiligman was ontzettend blij met zo’n warm welkom. "Wat een feest!! En als het feest is in Schiedam, is het mij goed," zei de Sint. De komende weken zal Sinterklaas diverse bezoeken brengen in de stad en hij komt natuurlijk ook een paar keer langs bij de bibliotheek in de Korenbeurs. Op zondag 20 november kun je in de bibliotheek in de Korenbeurs onder leiding van voormalig stadsdichter Yvette Neuschwanger Sinterklaasgedichten maken voor pakjesavond. Het is altijd weer een stressvol moment, zo net voor de verjaardag van de Goedheiligman. Maar ook ontzettend leuk! Want je kunt eindelijk eens die aardige voetbaltrainer van je een compliment geven, of je zusje eens lekker ‘terugpakken’ voor al die keren dat ze je voor schut zette. Maar ja, hoe begin je? Wat wil je vertellen, welk rijmschema gebruik je en hoe zorg je ervoor dat je gedicht echt van jou is? We starten de workshop om drie uur en Sinterklaas zelf zal dan ook nog wat tips geven!

Daphne en Irma Metaal van de Sprookjespiano zullen op zondag 27 november en woensdag 30 november een gezellige Sint Sing Along houden met heel veel bekende liedjes - om lekker naar te luisteren of volop mee te zingen. Schuif gezellig aan, want het wordt een groot meezingfeest voor jong en oud. En omdat Sinterklaas echt nieuwsgierig is hoe mooi de Schiedamse kinderen kunnen zingen, zal hij met een paar Pieten ons zeker een bezoek brengen tijdens deze Sint Sing Alongs. De start is om drie uur.  

Alle informatie over de Sinterklaasactiviteiten staat op I: https://www.debibliotheekschiedam.nl/. De activiteiten zijn gratis te bezoeken en je hoeft je van tevoren niet aan te melden. De bibliotheek in de Korenbeurs is gevestigd aan de Lange Haven 145.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →