Categorieën

Service

Sinterklaas komt naar Schiedam

Sinterklaas komt naar Schiedam
Uit

Sinterklaas komt naar Schiedam

  • Advertorial
  • 28-10-2021
  • Uit
Sinterklaas komt naar Schiedam

Dit jaar gaat het iets anders dan anders als Sinterklaas naar Schiedam komt - de ontvangst is niet langer op het Hoofd bijvoorbeeld; foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas vergezeld door zijn Roetveeg Pieten weer naar Schiedam!

Dit jaar is er vanwege de Coronabeperkingen geen stadsbrede intocht. Er is een groot feest gepland op het Stadserf waar Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomd worden. Burgemeester Lamers ontvangt Sinterklaas op het grote podium.

Het Stadserf opent om 11.30 uur haar deuren. Het programma start om 12.30 uur met spetterende optredens van o.a. Wally’s Pretparade, de Rijnmondband, de Julianaband, Ballet- & Dansstudio Schiedam en Vlaardingen en de Circus Pieten.

Het plein is afgesloten met hekken. Bezoekers kunnen gratis kaarten aanvragen op I: www.sintstadschiedam.nl.

Het is niet mogelijk om zonder kaarten het plein te betreden. Alle bezoekers van twaalf jaar en ouder worden gecontroleerd op een geldige QR-code. Op I: www.testenvoortoegang.org kan iedereen zich gratis laten testen.

Hoofdpiet heeft de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven uitgekozen als locatie voor het Sinterklaaspaleis. Hier verblijft Sinterklaas tot 5 december. Op de zondagen 14, 21 en 28 november is de Sint in zijn paleis te bezoeken.

Basisscholen van Schiedam t/m groep 4 die zich nog niet hebben aangemeld voor een bezoekje aan het paleis kunnen mailen naar E: [email protected]