Categorieën

Service

Sjeekspier op ze Rotterdams - in Schiedam

Sjeekspier op ze Rotterdams - in Schiedam
Uit

Sjeekspier op ze Rotterdams - in Schiedam

  • Redactie
  • 18-05-2022
  • Uit
Sjeekspier op ze Rotterdams - in Schiedam

SCHIEDAM - 'Het oude - maar eigentijdse en bloedstollende - verhaal van Koning MacBeth in een nieuwe, Rotterdamse jas'. Zo brengt Knap de nieuwe voorstelling voor het voetlicht.

De hele familie McDonaldt en hun vijanden zitten op dit moment op de camping. We zien ze op de dag vóór hun vertrek naar huis. En wat er dan gebeurt...

Schiedams locatietheater Knap slaat zijn vleugels uit naar de grote buur en speelt MacBeth op ze Rotterdams (om te beginnen in Schiedam). Knap heeft Rotterdams leren praten van de bekende Roel Pot.

Dus: "Wij kregen het volgende persberich

Waar je normaal een t of een n ken hore la je num nou weg. Zo leer je Rotterdams lulle en ken je zelfs Sjeekspier op ze Rotterdams uit je hoof.

Als je eenmaal op de camping van McDonaldt in Rockanjé sur Mer bent zak je lekker onderuit op je klapstoel. Sateetjes, blikkies bier, balletje gehakt, alles is er!

Met uitgestreken smoel naar een verraaier gaan staan lopen te kijken terwijl je je muil houdt. Hippies en moordenaars maken meer dooien dan ze lief is. Want het blijft wel Sjeekspier.

Boek gauw een kaartje voor een voorstelling van 31 mei tot en met 5 juni. Dat ken 6 keer binnen, in Ruimte in Beweging, Boterstraat 81, Schiedam. En de 7e keer gooien we de boel op straat, op het Deliplein op Zuid. Rotterdam-Zuid."

Was getekent: Knap