Categorieën

Service

Sluijter staakt initiatief hotel op Hoogstraat

Sluijter staakt initiatief hotel op Hoogstraat
Nieuws

Sluijter staakt initiatief hotel op Hoogstraat

  • Redactie
  • 07-05-2016
  • Nieuws
Sluijter staakt initiatief hotel op Hoogstraat

SCHIEDAM – Jan Sluijter staakt zijn initiatief om een hotel te beginnen op de Hoogstraat. De komst van grote hotels elders in de stad heeft hem doen besluiten van zijn plannen af te zien.

Sluijter en zijn partner wilden een 'boetiekhotel', zoals dat tegenwoordig heet, beginnen in het pand op nummer 89-91, dat momenteel door stichting Stadsherstel wordt gerenoveerd. Er moesten vijf kamers in komen. In februari werd begonnen met de grootscheepse verbouwing.

Maar de basis is te smal en de concurrentie wordt te groot, aldus Sluijter nu. “Met vijf kamers zijn de marges flinterdun en ontbreekt de mogelijkheid om met prijzen te zakken. Er zijn geen honderdvijftig zakenmensen per maand die gaan zoeken naar een plek om een nachtje over te blijven in Schiedam en dan kiezen voor dat leuke stel met die persoonlijke aanpak. In drie klikken boek je tegenwoordig een hotel en ik heb niet het budget om bovenaan te staan in alle zoekopdrachten.”

Sluijter en partner Hycko Eigeman baten momenteel een bed & breakfast uit op de BK-laan en kennen dus het spel en de mogelijkheden.

Het spijt Sluijter voor stichting Stadsherstel, die 'gepassioneerd, met hart & ziel' werkt aan het opknappen van panden in de stad. Het initiatief voor het grondig vernieuwen van het eeuwenoude pand op de Hoogstraat, dat ook een nieuwe toegang tot het Jenevermuseum aan de Lange Haven gaat herbergen, speelde Sluijter goed in de kaart. Hij kon een pand gaan huren 'waar we zo in aan de slag konden'. Volgens Sluijter is hij nog geen financiële of andere verplichtingen aangegaan met betrekking tot het Hoogstraat-hotel.

Minder te spreken is hij over het feit dat initiatieven tot het openen van hotels elders in de stad – op Schieveste en op Harga – hem niet zijn medegedeeld. “Ik ga met een totaal gefinancierd verhaal beginnen en wordt dan niet geïnformeerd over initiatieven die mijn bedrijfsplan en mogelijkheden finaal overhoop halen.” Sluijter schat in dat er mogelijk tweehonderd of meer hotelkamers in Schiedam bijkomen, op afzienbare termijn.