Categorieën

Service

Sluiting Het Paleis opgeheven

Sluiting Het Paleis opgeheven
Nieuws

Sluiting Het Paleis opgeheven

  • Redactie
  • 11-09-2023
  • Nieuws
Sluiting Het Paleis opgeheven

SCHIEDAM - Burgemeester Jules Bijl heeft de spoedsluiting van zalencentrum Het Paleis aan de De Brauwweg opgeheven.

De eigenaar van het pand had een kort geding aangespannen om de sluiting, waartoe Bijl donderdag besloot, aan te vechten. Tijdens de zitting vandaag kwamen de vertegenwoordigers van beide partijen tot elkaar. Het bedrijf gaf aan uitgebreide veiligheidsmaatregelen te zullen treffen om een nieuw incident te voorkomen: er komt een manshoog hek voor de feestzaal en twee portocabins waarin permanent beveiligers een oogje in het zeil zullen houden.

Bijl reageerde daarop - telefonisch bijgepraat tijdens een schorsing van de zitting - met het opheffen van de spoedsluiting. Hij stelt er 'vertrouwen in te hebben' dat met de maatregelen die genomen worden 'de veiligheid zodanig is geborgd', dat het zalencentrum weer open kan. Dat is vanaf morgen het geval.

De rechter besloot daarop dat er geen uitspraak van hem nodig was. 

Het Paleis werd afgelopen donderdag voor de derde keer in enkele weken getroffen door een explosie bij de voordeur. Dit keer ontstond er ook brand. De burgemeester besloot daarop dat het risico voor bezoekers en gebruikers van dit pand en de omliggende bedrijven en hun bezoekers te groot werd en sloot het pand.

Vrijdag nog stelde een woordvoerder van de gemeente dat Bijl volledig achter zijn besluit tot sluiting stond, zie hier.

Columnist Han van der Horst schreef gisteren dit stuk over de gang van zaken.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast.