Categorieën

Service

Smeekbede: 'Behoud groenstrook langs Zamenhofpad'

Smeekbede: 'Behoud groenstrook langs Zamenhofpad'
Wonen

Smeekbede: 'Behoud groenstrook langs Zamenhofpad'

  • Redactie
  • 25-10-2022
  • Wonen
Smeekbede: 'Behoud groenstrook langs Zamenhofpad'

Foto: ontgroentaludniet.petities.nl


SCHIEDAM - Veel steunbetuigingen heeft ze nog niet, Maaike van Schie. Zij pleit het behoud van het plantsoen op het talud tussen Horvathweg en het Dr. Zamenhofpad. 

Dat doet ze omdat ze onlangs van de gemeente een brief ontving met de strekking dat alle beplanting op het talud wordt weggehaal, op de bomen na. "Dit is een enorme kaalslag en het is jammer van ons uitzicht vanuit de woningen en de flat", aldus Van Schie. Zij besloot een petitie te starten op internet.

Het plantsoen is 'heel authentiek van aard en het biedt per seizoen een fantastische aanblik voor bewoners en passanten', zo luidt de tekst van haar oproep. De groenstrook is ook goed voor het afvangen van geluid van het langsrijdende verkeer.

De gemeente stelt voor om het dijkje te beplanten met gras. Maar, aldus het verzoekschrift: "Met het door de gemeente geplande grasmengsel als tegenhanger zal het lang duren voor alles weer groen is."
 
Daarop zou het ontgroenen van het talud niet moeten gebeuren, aldus de smeekbede. "Laat deze groenstrook zijn oorspronkelijke beplanting behouden en zet er juist wat extra heesters en bomen bij. Zorg ervoor dat de bewoners van het flatgebouw en belendende woningen gewaarborgd blijven van een beter uitzicht en minder lawaai."