Categorieën

Service

Spannend: wonen in het groen

Spannend: wonen in het groen
Wonen

Spannend: wonen in het groen

  • Redactie
  • 19-04-2023
  • Wonen
Spannend: wonen in het groen

Park Vijfsluizen in aanbouw; foto: Herman van Nieuwenhuizen


VLAARDINGEN - "Wonen in het groen, dat is een van de belangrijke uitgangspunten bij de ontwikkeling van de wijk." Dit schreven we op de dag af drie jaar geleden, en het ging over Park Vijfsluizen, 'de nieuwe groene wijk in de Rivierzone'.

Deze komt op het voormalige Shell Sportpark, net aan de 'andere' kant van de A4, maar nog voor station Vlaardingen-Oost. Goed, om de woningbouw mogelijk te maken was het nodig om een deel van het groen te verwijderen. De vergunning daarvoor kwam.

We pakten het stuk erbij, omdat we een foto zagen van de wijk in aanbouw, zoals die nu is. Hij staat hierboven. U zou het stuk eens moeten lezen, het staat hier. Projectontwikkelaar Heijmans wil deze plek een nieuw leven geven als moderne groene woonwijk voornamelijk gericht op gezinnen, zo werd er opgetekend. Boomgroepen en bosschages worden ingepast, maar de wijk is ontworpen als een park, dus bomen zullen een grote rol blijven spelen, zo was de inzet. Waar groen moest wijken voor de bouw, zou er opnieuw worden aangeplant, ook al omdat bodem en waterhuishouding zouden veranderen en dus ander groen mogelijk beter aardt. "In het eindplaatje is de hoeveelheid groen vergelijkbaar met de huidige situatie, maar wel van betere kwaliteit", aldus de ontwikkelaar. 

Als wij zo de foto bekijken, worden we reuze benieuwd.