Categorieën

Service

Sparta-bakker kan op reis

Sparta-bakker kan op reis
Nieuws

Sparta-bakker kan op reis

  • Redactie
  • 22-03-2022
  • Nieuws

Louis (l) kan met broer André op reis; foto: Eveline van Wanrooij


SCHIEDAM - Louis Vollering kan naar Cuba. Samen met zijn broer André kan de Sparta-bakker naar het ritmische eiland in de Caribben.

Vollering (58) kreeg naam als trouw fan van die club van west, waar hij graag gezien was vanwege de vele verrassingen die hij organiseerde. Als hij voor zijn winkel in de Broersveld weer eens oliebollen had verkocht, kon Sparta nogal eens de revenuen bijschrijven. Of op het Kasteel genoten ze gewoon van de oliebollen. Voor de eerste training van het seizoen leverde hij steevast een 'Spartataart'.  

Maar de Sparta-bakker is ziek: lymfekanker. Hij wordt behandeld en krijgt binnenkort te horen hoe de chemo is aangeslagen en wat er nog te doen valt, door de dokteren en 'in het leven'. 

Dus komt de vraag op: wat wil je nog, Louis? Aan de kerstdis liet hij zich ontvallen dat een reis naar Cuba met André zijn grootste wens was. Eveline van Wanrooij, Rachid Benhammou, Messalina Goelamhaider en Peter van der Zwan ('drie Spartanen en een Feyenoorder') trokken zich die opmerking aan en besloten een crowdfunding te organiseren. Dat Louis veel 'vrienden' heeft gemaakt blijkt nu. De actie werd gisteren wereldkundig gemaakt via de site Steunactie.nl, en nu blijkt al dat Louis de koffers kan pakken: de benodigde 6600 euro is op een oor na binnen (6534 euro om zeven voor acht vanavond).

Louis kreeg tijdens een boottocht over de Maas (zie de foto op de homepage) te horen dat er voor hem een actie werd opgestart. Bij het aanmeren aan de Parkkade werd hij ontvangen met een fakkelhaag en een spandoek als steunbetuiging. Plus het nieuws dat al een mooi bedrag toegezegd was. Nu is het dus allemaal rond en kan Louis' droomwens in vervulling gaan.

En voor wie Louis nog niet kent: er werd een mooie documentaire van hem gemaakt, al een paar jaar geleden. Kijk maar eens hier boven.