Categorieën

Service

'Schiedams' Spartadiner levert fors op voor damesvoetbal

'Schiedams' Spartadiner levert fors op voor damesvoetbal
Sport

'Schiedams' Spartadiner levert fors op voor damesvoetbal

  • Redactie
  • 16-04-2024
  • Sport
'Schiedams' Spartadiner levert fors op voor damesvoetbal

De Sparta-voetbalsters blij met het resultaat van het benefietdiner; foto: Sparta


SCHIEDAM - Voor het eerst in de geschiedenis genoot Sparta het traditionele Rood-Witte Mannen & Vrouwendiner buiten Rotterdam. Ver hoefden de Spartanen niet: van Het Kasteel naar de Grote of St.-Janskerk in Schiedam is het niet meer dan een dikke drie kilometer, naar de Coolsingel is verder. Het (f)ee(s)tgelag leverde € 251.990,- op. 

Daar gaat Sparta Vrouwenvoetbal van profiteren. Het hoogste vrouwenelftal van de club speelt één niveau onder de eredivisie. Sparta wil het liefst snel promoveren. Maar daarvoor moet er veel getraind worden - dat gebeurt nu al vijf keer per week - en moeten er keuzes gemaakt worden, bijvoorbeeld over een studie of maatschappelijke carrière. Geld speelt daarbij een rol.  

Dik vierhonderd couverts waren er verkocht voor de benefietavond. Die werd geopend door onder leiding van een gospelkoor de Sparta Marsch te zingen. De dinergasten, die zich nestelden aan vijftig grote tafels, genoten behalve van de maaltijd van presentaties, van Denzel Dumfries die via de moderne communicatie vanuit Milaan zijn liefde voor Sparta uitsprak, van een veiling, en van elkaar.

Die veiling leverde op dat het Schiedamse bedrijf Nicoverken eenmalig terugkeert op het shirt van Sparta, zoals het de club op die manier tien seizoenen lang steunde. Co-sponsor Blue10 had haar plek op het shirt tijdens Sparta-Heerenveen beschikbaar gesteld, tijdens de veiling besloot Jos Tunderman namens VNOM dit ook met zijn positie te doen. Dit leverde een mooi bedrag op, met behalve Nicoverken ook Delta Risk Consulting als sponsor te zien in die wedstrijd.

Voor het eerst sprak technisch directeur Gerard Nijkamp over de twee versterkingen die Sparta afgelopen weekend vastlegde: Mike Kleijn en Mohammed Nassoh, de aanvoerders van respectievelijk Jong Feyenoord en Jong PSV. Nassoh is een aanvallend ingestelde middenvelder, die 'op 8 of zelfs op 10' kan spelen. Kleijn kan ook op het middenveld, al is de kans bij hem groter dat hij in eerste instantie minuten zal maken als linksback. Directeur Manfred Laros benadrukte dat Sparta er alles aan zal doen om de selectie zoveel mogelijk in stand te houden.