Categorieën

Service

Sparta krijgt 'echt' veld

Sparta krijgt 'echt' veld
Sport

Sparta krijgt 'echt' veld

  • Redactie
  • 06-06-2022
  • Sport
Sparta krijgt 'echt' veld

Foto's: Flashphoto


ROTTERDAM - Bij Sparta wordt hard gewerkt aan een nieuw, 'echt', veld. Het kunstgras, waarop de club acht jaar speelde, gaat eruit, ten faveure van natuurgras.

Besparen op de uitgaven was de belangrijkste reden waarom Sparta, net als andere clubs, overging op kunstgras. Maar onder voetballers werd dit speelveld nooit echt geliefd; volgens kenners is het mooiste voetbal toch alleen maar mogelijk op gras, waar de bal niet te veel en te weinig opstuitert, waar een goeie sliding kan worden ingezet. Tot de ombouw werd al anderhalf jaar geleden besloten, maar deze had wat voeten in de aarde. Op echt gras kan minder worden gespeeld, zodat de lagere elftallen er niet langer op terechtkunnen en op Nieuw Terbregge gaan spelen en trainen.

Sparta vond in de familie Nolet een sponsor voor de ombouw. "Als blijk van waardering en haar betrokkenheid bij de club, krijgt de Kasteelclub een eenmalige ondersteuning van Carel en Corry Nolet om de terugkeer naar natuurgras op Het Kasteel mede mogelijk te maken", viel er eerder op de website van de club te lezen.

Het werk moet - ruim - voor het begin van het nieuwe seizoen gerealiseerd zijn. Midden juli worden de graszoden gelegd. Zeven tot tien dagen later moet het gras genoeg geworteld zijn om te kunnen bespelen.