Categorieën

Service

Spoedassistentie bij vechtpartij; getuigen en beelden gezocht

Spoedassistentie bij vechtpartij; getuigen en beelden gezocht
112

Spoedassistentie bij vechtpartij; getuigen en beelden gezocht

  • Redactie
  • 21-07-2023
  • 112
Spoedassistentie bij vechtpartij; getuigen en beelden gezocht

Agenten kregen gisteravond een melding dat er twee mannen aan het vechten waren in de Van Leeuwenhoeckstraat; foto: stockfoto politie


SCHIEDAM - Een vechtpartij tussen twee mannen van twintig en vijftig jaar uit Schiedam liep gisteravond in de Van Leewenhoeckstraat 'enorm uit de hand', zo meldt de politie. Nadat omstanders zich ermee gingen bemoeien en zich tegen de agenten keerden, zagen de agenten zich genoodzaakt om spoedassistentie te vragen van collega’s om de uiterst agressieve groep onder controle te krijgen. Er zijn beelden gemaakt en om het geheel in kaart te brengen, ontvangt de politie die graag.

Agenten kregen gisteravond een melding dat er twee mannen aan het vechten waren in de Van Leeuwenhoeckstraat in oost. Toen agenten één van de twee wilden aanhouden voor belediging en meerdere omstanders zich ermee gingen bemoeien en zich tegen de agenten keerden, escaleerde de situatie snel. De twee agenten riepen direct om hulp van andere agenten en die extra inzet was hard nodig. Uiteindelijk waren zeventien toegesnelde agenten extra nodig en werd fysiek geweld toegepast om de uiterst agressieve personen onder controle te krijgen. Ook is gedreigd met het stroomstootwapen. Vier mannen in de leeftijd van 20, 28, 50 en 53 jaar uit Schiedam en een vrouw van 46 jaar uit Schiedam zijn aangehouden. Zij zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachte. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het is een feit dat omstanders de vechtpartij hebben gefilmd, zegt de politie. Die beelden spelen een belangrijke rol in het onderzoek dat recherche is gestart. Heeft u beelden en/of informatie die van belang kan zijn om een compleet beeld te krijgen? Laat het de politie weten, via T: 0900-8844. Beelden kunnen via deze link geüpload worden. Anoniem informatie achterlaten kan ook.