Categorie├źn

Service

Stad zoekt (nieuwe?) exploitant(en) sportaccomodaties

Stad zoekt (nieuwe?) exploitant(en) sportaccomodaties
Sport

Stad zoekt (nieuwe?) exploitant(en) sportaccomodaties

  • Redactie
  • 28-04-2023
  • Sport
Stad zoekt (nieuwe?) exploitant(en) sportaccomodaties

SCHIEDAM - Het Schiedamse college gaat de exploitatie van sportaccomodaties in de stad aanbesteden. Dat gebeurt met een openbare Europese procedure. B&W informeert hierover vandaag de gemeenteraad.

Nu nog is Optisport de belangrijkste exploitant van de sporthallen en zwembaden in Schiedam. "We hebben eind 2022 een marktconsultatie en gebruikersevaluatie bij de huidige exploitanten gehouden die gebruikt worden als input voor de aanbestedingsprocedure. Op dit moment wordt de inkoopstrategie uitgewerkt." Het college verwacht de concessie - de voorwaarden waaronder een uitbater aan het werk mag gaan - over enkele weken te publiceren.

B&W heeft zich tot doel gesteld met de aanstelling van een of meer nieuwe exploitant(en) - of nieuwe afspraken met de huidige - 'het multifunctionele gebruik' van de Schiedamse sportaccommodaties te verbeteren. Verder zou met die stap 'de toegankelijkheid van de sportaccommodaties' groter moeten worden en zou er 'een centraal loket' moeten komen in deze. Deze uitgangspunten komen uit de 'door u vastgestelde' kadernota sport en beweegaccommodaties. "Zo geven wij invulling aan uw doelstellingen om onze investeringen in het maatschappelijk vastgoed aan zoveel mogelijk Schiedammers ten goede te laten komen en het gebruik van accommodaties verder te intensiveren."

In oktober zou bekend moeten zijn welke partij(en) de komende jaren de sporthallen en zwembaden gaan uitbaten.

Zwembad Groenoord

Prinses Beatrixlaan 2, Schiedam

Meer over Zwembad Groenoord →