Categorieën

Service

Stadsgehoorzaal trots op resultaten spannend jaar

Stadsgehoorzaal trots op resultaten spannend jaar
Uit

Stadsgehoorzaal trots op resultaten spannend jaar

  • Advertorial
  • 16-01-2023
  • Uit
Stadsgehoorzaal trots op resultaten spannend jaar

De derde editie van het Moestuin Festival vond plaats; foto: Ron van Rutten


VLAARDINGEN - 2022 was een onvergetelijk jaar voor de Stadsgehoorzaal.

Hoewel het jaar nog begon in een lockdown mocht het doek in februari gelukkig weer open en kon er volle bak genoten worden in de twee theaterzalen van het Vlaardingse podium. Hierna is het zeventigjarig bestaan van de Grote Zaal gevierd, werd op Koningsdag een recordaantal kaarten verkocht voor theaterseizoen 2022-2023 en werden er voorbereidingen getroffen voor het jubileumjaar voor 750 jaar Vlaardingen. Komend jaar gaat het feest dus gewoon verder bij de Stadsgehoorzaal met vele prachtige voorstellingen en evenementen in én buiten het theater.

Gedurende het hele jaar heeft de Stadsgehoorzaal, met de onmisbare hulp van 160 toegewijde vrijwilligers en stagiair(e)s en bijna tweehonderd sponsors en fondsen, ongeveer zestigduizend bezoekers mogen verwelkomen bij meer dan 190 evenementen in, om en buiten het theatergebouw. In de Harmonie (kleine zaal) werd het publiek verrast door grote talenten waaronder Marjolein Meijers, Christian van Eijkelenburg en Lucas Hamming. Ook de Grote Zaal was meerdere keren volledig uitverkocht bij gevestigde artiesten als Youp van ’t Hek, Tineke Schouten, Guido Weijers, Richard Groenendijk en Peter Pannekoek. Ook vond ook de derde editie van het Moestuin Festival plaats door het hele gebouw en kon het theaterseizoen weer geopend worden met het drukbezochte UITterras op het Zomerterras.

Naast voorstellingen en evenementen was de Stadsgehoorzaal ook het tweede thuis voor verschillende puur Vlaardingse artiesten en verenigingen. Wekelijks repeteren er acht dans-, musical- en toneelgroepen in de ruimtes van het theater en werd er vijftien keer een voorstelling of concert opgevoerd door lokaal talent. Ook in het nieuwe jaar wil de Stadsgehoorzaal haar rol als stadspodium blijven spelen, met onder andere verbindende bijeenkomsten en brainstorms voor Lokale Artiesten.

2023 wordt voor de Stadsgehoorzaal naast vele prachtige voorstellingen in de zalen ook het jaar van veel ‘buiten spelen’ tijdens de verschillende festiviteiten rondom 750 jaar Vlaardingen. Zo trekken zij samen met De Kroepoekfabriek, KADE40, Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan, Minters en individuele kunstenaars het hele jaar door Vlaardingen met de Stadskaravaan. In zes wijken brengen zij een cultureel festival wat inhoudelijk samengesteld is in samenwerking met de wijkbewoners. Zo krijgt iedere wijk echt hun eigen festival vol muziek, theater, kunst, eten, drinken en veel meer. Meer informatie over dit project en aanmelden om mee te denken bij jouw wijk via I: www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

Het volledige programma van voorstellingen, evenementen, festivals, bijeenkomsten en meer is te vinden via I: www.stadsgehoorzaal.nl. Het gehele theaterteam kijkt er enorm naar uit om ook in 2023 weer vele bezoekers te mogen verwelkomen.

 

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →