Categorieën

Service

Stadskantoor in het licht

Stadskantoor in het licht
Gezond

Stadskantoor in het licht

  • Redactie
  • 25-11-2019
  • Gezond
Stadskantoor in het licht

SCHIEDAM - Het Stadskantoor baadt vanavond in het geeloranje licht.

De gemeente Schiedam doet mee met de actie om gebouwen in het licht te zetten op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Wereldwijd staan daarom gebouwen in het oranje licht. Ook de Dorpskerk in Kethel verschiet vandaag van kleur.

Orange the World heet de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. In Nederland krijgt volgens de campagne 45 procent van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Aandacht daarvoor is een van de weinige middelen die ter beschikking staan. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object is inmiddels een vast onderdeel van Orange the World, een initiatief van de Verenigde Naties. Zo zijn in de afgelopen jaren onder andere de Sfinx in Egypte, de Brandenburger Tor, de Niagara watervallen en de Erasmusbrug oranje uitgelicht. De actie loopt tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

De gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis doen dit jaar voor het eerst mee aan de campagne Orange the World, mede dankzij de inzet van de Soroptimist Club Beneden Maas. Deze internationale serviceclub van vrouwelijke professionals zet zich onder andere in voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes; het elimineren van geweld tegen vrouwen en meisjes is daarbij één van de doelen.