Categorie├źn

Service

Start herinrichting Van Beethovenlaan

Start herinrichting Van Beethovenlaan
Wonen

Start herinrichting Van Beethovenlaan

  • Redactie
  • 17-06-2022
  • Wonen
Start herinrichting Van Beethovenlaan

De werkzaamheden beginnen maandag; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Op maandag 20 juni start de herinrichting van de Van Beethovenlaan. Netbeheerder Stedin en waterbedrijf Evides beginnen dan met vervangingswerkzaamheden. Daarna gaan Eneco en de gemeente Schiedam in het gebied aan de slag.

De Van Beethovenlaan is een belangrijke doorgangsweg in Groenoord. Door het vele gebruik, is de laan toe aan groot onderhoud. Voor de gemeente is dit aanleiding om op en rondom de Van Beethovenlaan werkzaamheden uit te voeren die een veiligere, prettigere en groenere laan opleveren. Deze maand beginnen de werkzaamheden. Eind 2023 is de herinrichting klaar.

Tijdens deze herinrichting van de Van Beethovenlaan voeren ook Stedin, Evides en Eneco onderhoudswerkzaamheden uit. Er wordt met een gezamenlijke planning gewerkt, met drie fases waarin de verschillende partijen eigen werkzaamheden uitvoeren. Door dit te combineren, zorgen we ervoor dat de Van Beethovenlaan later niet opnieuw moet worden opengebroken. De eerste fase begint 20 juni. Evides vervangt oude waterleidingen door nieuwe en Stedin vervangt oude asbestcement gasleidingen door kunststoffen leidingen.

Tijdens de werkzaamheden krijgen omwonenden en verkeer te maken met omleidingen. Hiermee blijven alle woningen en bedrijven in het gebied bereikbaar voor bewoners, hulpdiensten, ondernemers, leveranciers, pakketbezorgers en bezoekers.