Categorieën

Service

Start van volgende ontwikkeling in Spaanse Polder

Start van volgende ontwikkeling in Spaanse Polder
Nieuws

Start van volgende ontwikkeling in Spaanse Polder

  • Redactie
  • 06-07-2022
  • Nieuws
Start van volgende ontwikkeling in Spaanse Polder

De gemeente Schiedam heeft een erfpachtovereenkomst gesloten; foto: stock


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft een erfpachtovereenkomst gesloten met Loef Beheer en Projecten voor de uitgifte van grond aan De Nijverheidstraat 1, 3, De Hoopstraat 9, 9AB, 11 en Strickledeweg 101-109. De ontwikkelaar zal op deze locatie een duurzaam bedrijfsgebouw realiseren van circa 3.700 m2 groot. De nieuwbouw past naadloos in de plannen van de gemeente Schiedam om de Spaanse Polder duurzaam te ontwikkelen tot een bedrijventerrein van de toekomst.

Al eerder zijn de voormalige bedrijfspanden op deze locatie gesloopt en is de grond bouwrijp gemaakt. Ook is de grond onderzocht op de aanwezigheid van mogelijke explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Op voortvarende wijze heeft Loef Beheer en Projecten woensdag 6 juli de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw. Het ontwerp is van het Schiedamse bureau Stats Architecten. In het ontwerp springen in het oog het gebruik van circulaire materialen, maar ook van materialen uit hernieuwbare bronnen en de energiezuinige installatie die gebruik maakt van bodemwarmte en pv-cellen.

In maart van dit jaar werd op de hoek van de Strickledeweg/Bettoweg al het startsein gegeven voor een ontwikkeling. Hier realiseren investeerders Frits Spijkers en Hans Mekes een duurzaam, modulair gebouwd bedrijfsverzamelpand met een oppervlakte van ruim 1.400 m². Loef Beheer en Projecten is de volgende ontwikkelaar die wil investeren in het bedrijventerrein van de toekomst.

Het ontwerp voor dit bedrijfsgebouw past in de visie die de gemeente met de gebiedsontwikkeling SchieDistrict voor ogen heeft. Door herstructurering van de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s-Gravelandsepolder wil de gemeente bedrijven stimuleren het vastgoed duurzaam te vernieuwen. Verouderd vastgoed wordt gesloopt en grond wordt opnieuw uitgegeven aan bedrijven die een economisch versterkende bijdrage kunnen leveren.