Categorieën

Service

Stedelijk Gymnasium Schiedam schittert op NFFS

Stedelijk Gymnasium Schiedam schittert op NFFS
Onderwijs

Stedelijk Gymnasium Schiedam schittert op NFFS

  • Advertorial
  • 05-10-2022
  • Onderwijs
Stedelijk Gymnasium Schiedam schittert op NFFS

Maandag 26 september heeft een groep leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam deelgenomen aan het NFFS; foto: Stedelijk Gymnasium Schiedam


SCHIEDAM - Het Nederlands Filmfestival voor Scholieren (NFFS) organiseert in september een Festivaldag, waar jaarlijks vijfhonderd scholieren en hun docenten komen om workshops te volgen en veel inspiratie op te doen. Er hoort ook een competitie bij met prijzen die de weg openen naar andere festivals.

Maandag 26 september heeft een groep leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam deelgenomen aan het NFFS omdat de films waaraan zij hebben gewerkt tijdens het filmproject bij beeldende vorming zijn geaccepteerd op het Festival. De leerlingen waren ingedeeld in een grotere groep met meer filmgroepjes. Met de groep waarin ze commentaar krijgen op hun films, hebben ze ook deelgenomen aan de doe-workshop. Daarna hebben ze in de filmzaal de ingezonden films bekeken en beoordeeld voor de dag publieksprijs. Na een dag met commentaar- en filmworkshops en een fotomoment op de rode loper was het tijd voor de spannende prijsuitreiking.

Wat was het een geweldig moment toen twee van de drie filmgroepen in de prijzen vielen. Voor de leden van 'De productie' was er een derde prijs fictie onderbouw en de animatoren van 'Nooit Hetzelfde' een eerste prijs animatie onderbouw. Onderdeel van de prijs is een uitnodiging om deel te nemen aan een Internationaal Filmfestival in Griekenland. De school is trots op haar leerlingen en blij dat ze een leuke en inspirerende dag hebben gehad.

Stedelijk Gymnasium Schiedam

Valeriusstraat 31, Schiedam

Meer over Stedelijk Gymnasium Schiedam →