Categorieën

Service

Stemmen voor de sportprijzen van 2022

Stemmen voor de sportprijzen van 2022
Sport

Stemmen voor de sportprijzen van 2022

  • Redactie
  • 05-12-2022
  • Sport
Stemmen voor de sportprijzen van 2022

Vanaf woensdag kan er gestemd worden; foto: stock


Laatste nieuws: Op 27 januari wordt ook de 'bijzondere prestatie van het jaar 2022' bekendgemaakt (dus niet die van 2019).

SCHIEDAM - Nu het einde van het jaar nadert, is het volgens de gemeente tijd om terug te blikken op de sportieve prestaties van het afgelopen jaar in Schiedam, met sportprijzen. Een vakjury heeft de nominaties bekendgemaakt. Wie er uiteindelijk met de prijzen vandoor gaan wordt mede bepaald door de publieksstemmen. Vanaf woensdag kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen in de categorieën Sporter, Sportploeg en Talent van het Jaar.

Tijdens de sportverkiezing zijn in drie categorieën prijzen te winnen. Verder worden verschillende sporters in het zonnetje gezet. In de categorie Sporter van het Jaar zijn Britt Eerland (tafeltennis), Wessel Keemink (volleybal) en Casper van Uden (wielrennen) genomineerd. Voor de titel Sportploeg van het Jaar nemen de dammers van Van Stigt Thans, de korfballers van Nexus en de voetballers van Excelsior’20 het tegen elkaar op. In de categorie Talent van het Jaar gaat de strijd tussen Celil Uyar (judo), Britt Voorwald (handbal) en Mitchel Luijten (handbal). Ook wordt 27 januari de ‘bijzondere prestatie van het jaar 2019’ bekendgemaakt.

Alle uitgebrachte stemmen bepalen samen met het oordeel van de juryleden wie er met de prijzen vandoor gaan. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de lokale sportpers en de Schiedamse sportwereld. Een mix van kennis, ervaring en inzichten. Stemmen kan vanaf woensdag 7 december tot en met woensdag 21 december via de website I: www.lekkerbezigschiedam.nl.

Op vrijdag 27 januari worden de prijzen uitgereikt tijdens de Sportverkiezing, die plaatsvindt bij HC Schiedam. Alle sportliefhebbers zijn dan welkom om de uitreiking bij de wonen.