Categorie├źn

Service

Stoppende Thea Bakker onderscheiden voor kerkenwerk

Stoppende Thea Bakker onderscheiden voor kerkenwerk
Uit

Stoppende Thea Bakker onderscheiden voor kerkenwerk

  • Redactie
  • 23-11-2021
  • Uit
Stoppende Thea Bakker onderscheiden voor kerkenwerk

Foto's: Clemens Lammers


SCHIEDAM - Thea Bakker werd afgelopen vrijdag in de basiliek aan de Singel bijzonder onderscheiden voor haar verdiensten voor de kerkgemeenschap. Zij ontving uit handen van pastoor Charles Duynstee de Laurentiuspenning van het bisdom Rotterdam. 

Bisschop Hans van den Hende had de penning voor haar meegenomen bij zijn bezoek aan parochie De Goede Herder. Hij sprak bij gelegenheid van het tienjarig bestaan van de parochie over de toekomst van de kerkgemeenschap ‘na Corona’.

Thea Bakker heeft de afgelopen ruim veertig jaar veel zorg en inzet geleverd voor het parochieleven. In eerste instantie was dat in de kerk van Liduina/OLV Rozenkrans, in de volksmond Singelkerk. Zij maakte zo mee hoe deze in 1990 door de toenmalige paus tot basiliek werd verheven en daarna hoe de kerk grondig werd gerestaureerd en zo behouden voor de toekomst.

Haar inzet lag op velerlei gebied: van de ziekenzorg tot de organisatie van de liturgie. Zij maakte ook langere tijd deel uit van het bestuur en de beheercommissie van de gemeenschap aan Singel en Stadserf. Een regeldame pur sang, die ook de vele telefoontjes aannam, een bloemetje regelde, doopouders ontving, secretariaatswerk deed of de deur van parochiehuis De Wilgenburg opende. 

Zij vertelde in haar dankwoord het werk met veel liefde en plezier gedaan te hebben. “Ik heb altijd in mijn ochtendgebed de Heer gevraagd mij daarbij te helpen, en dat heeft Onze Lieve Heer gedaan.” Bakker gaat stoppen met haar vrijwillige inzet voor de kerk, vooral gezien haar leeftijd. “Ik hoop dat er velen na mij komen om dit prachtige werk te doen.”