Categorie├źn

Service

Stroom nog niet hersteld rond gestript elektriciteitshuis

Stroom nog niet hersteld rond gestript elektriciteitshuis
Nieuws

Stroom nog niet hersteld rond gestript elektriciteitshuis

  • Redactie
  • 17-05-2024
  • Nieuws
Stroom nog niet hersteld rond gestript elektriciteitshuis


SCHIEDAM - Het is nog niet gelukt de stroomvoorziening te herstellen in de woonblokken met instellingen en bedrijven, die sinds vanmorgen acht uur getroffen zijn door weggevallen elektriciteit. Het was de ambitie van Stedin om rond drie uur de afnemers weer te kunnen voorzien van stroom. Dat wordt nu naar verluidt tegen zessen. 

Vanmorgen viel de stroom uit bij zo'n 270 afnemers aan de Nieuwe Damlaan, de Burgemeester Stulemeijerlaan en de Burgemeester Honnerlage Gretelaan. Dit nadat een koperdief zijn of haar slag had geslagen in het stroomhuisje pal bij de vier woonblokken. Daarbij ontstond naar verluidt een piekspanning. Die kan elektrische apparaat hebben gemold. Zie dit artikel.

"Stedin werkt aan het herstel van de stroomvoorziening, hierna moet per woning gecontroleerd worden wat er nog werkt en wat de gevolgen zijn", zo laat de Veiligheidsregio weten. Stedin zal aan het eind van de middag door middel van een bewonersbrief de gedupeerden meer informatie verschaffen. Een deel van de woningen bestaat uit seniorenwoningen en woningen voor mensen met een beperking.

Tijdens het werk wordt er rekening gehouden met de gevolgen voor de apparatuur in de woningen als gevolg van een opgetreden piekspanning. Dit wordt pas duidelijk nadat de stroomvoorziening is hersteld. "Er wordt ook gekeken naar mensen die om gezondheidsredenen afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van apparatuur." De brandweer en politie zijn paraat om de gang van zaken in goede banen te leiden.