Categorieën

Service

Suikerzoet naar Dorpskerk

Suikerzoet naar Dorpskerk
Uit

Suikerzoet naar Dorpskerk

  • Redactie
  • 11-10-2019
  • Uit
Suikerzoet naar Dorpskerk

SCHIEDAM -  De Dorpskerk in Kethel is een van de nieuwe locaties waar over een maand films worden vertoond in het kader van het Suikerzoet Filmfestival.

Daarmee trekt het festival in het vijftiende jaar van zijn bestaan voor het eerst naar Schiedam-Noord. Ook De Drilschuur en Zavor zijn voor het eerst plaats van handeling in het festval, twee locaties met een hoop geschiedenis.

Suikerzoet Filmfestival wordt van 14 tot en met 17 november gehouden op in totaal vijftien 'historische en verrassende plaatsen'. De toegang is als ieder jaar gratis.

Het vierdaagse festival wordt wel minder 'zoet' dan andere jaren, zo stellen de organisatoren. "De programmering omvat een brede doorsnede uit het filmaanbod van de laatste twee jaar, van musicals als A Star is Born tot en met heftig drama als Boy Erased."

Op het programma staan ook twee klassiekers met livemuziek: Faust, (uit 1926) met Daan van den Hurk op piano en Les deux timides (1928) met pianobegeleiding door Maud Nelisse, beiden op vrijdagavond in ’t Huis te Poort.

De openingsfilm op donderdag 14 november is Downton Abbey; diezelfde avond wordt de prijs voor de beste korte film uitgereikt, de Zilveren Traan. Het Suikerzoet biedt dit jaar extra veel muziek, waaronder een Poolse band en enkele singer-songwriters. In vier dagen tijd zullen zo'n honderd speelfilms te zien zijn. Verder is er ook bijzondere aandacht voor de korte film. Ook is er in samenwerking met De Kleine Ambassade een speciaal programma voor kinderen.