Categorieën

Service

Systeem aanvragen vrijwilligerspresentje lek

Systeem aanvragen vrijwilligerspresentje lek
Nieuws

Systeem aanvragen vrijwilligerspresentje lek

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 09-12-2020
  • Nieuws
Systeem aanvragen vrijwilligerspresentje lek

SCHIEDAM - Vrijwilligers krijgen dit jaar een cadeautje van de gemeente van zo om en nabij de tien euro. De zestienduizend vrijwilligers die Schiedam rijk is, kunnen het cadeautje zelf uitkiezen op een website. Het systeem is echter niet waterdicht. Iedereen kan een cadeautje aanvragen.

In het ene jaar wordt er een groot feest georganiseerd in de Grote Kerk, met muziek en eten, en kunnen alle vrijwilligers een envelop ophalen met een aantal Proosje-munten ter besteding bij deelnemende winkeliers in Schiedam. Het volgende jaar moeten de vrijwilligers het doen met een bioscoopvoorstelling in de Schiedamse megabios op zaterdagochtend. Dit jaar werd een kostbaar onderzoek gedaan naar de vrijwilligersbeleving in onze stad. Conclusie: dit bijzondere jaar 2020 worden de vrijwilligers bedankt met een cadeautje ter waarden van zo'n euro of tien. Anders wordt het te duur.

Dat cadeautje kunnen de vrijwilligers uitkiezen op de website Schiedambedankt.nl. Nu blijkt dit systeem ter verstrekking van het vrijwilligers-cadeau allerminst waterdicht.

"Schiedam zou onze stad niet zijn zonder de inzet van bijna zestienduizend vrijwilligers. Jullie maken met z’n allen fantastische dingen mogelijk! Wij zijn trots op alle helden die zich inzetten voor een ander én voor de stad. Met Schiedam Bedankt zetten we jou, onze Schiedamse vrijwilliger, in het zonnetje. Ben je vrijwilliger in Schiedam? Kies dan hieronder je geschenk!", zo lezen wij op de website Schiedambedankt.nl.

We zien cadeautjes als een pot honing, een paar sokken met Schiedam ingeweven, Schiedam-mokken, een historische atlas van Schiedam, een voorraadblik Schiedam, een handgemaakte geurkaars, een pakket snoep, een mondmasker Schiedam, een doos bonbons bij de kaashandel, tien kerstkaarten van Schiedam, een bezoek aan het Jenevermuseum, een zak patat plus snack bij Bram, een tube douchegel van Van Gils, verschillende boeken, een fles wijn, een fles cider, een diner bij het nog te openen restaurant Hotspot Hutspot, een magneetje voor op de koelkast, enzovoorts. 

Allemaal leuk en aardig, totdat blijkt dat niet alleen de zestienduizend echte vrijwilligers een cadeautje kunnen aanvragen, maar eigenlijk iedereen die daar zin in heeft. Dat  kregen wij door van enkele teleurgestelde vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken. Als je enkele e-mailadressen hebt, kun je zelfs meerdere keren een cadeautje aanvragen, zo werd ons medegedeeld. We namen de proef op de som, vulden fictieve gegevens in, kozen voor een bezoek aan een organisatie, en ja hoor we kregen zonder probleem een unieke code gemaild.

Vrijwilligers zijn uniek en voor veel organisaties onmisbaar! Scheep ze dan niet af met een cadeautje van een tientje door middel van een 'unieke code' die door iedereen in meervoud aan te vragen is.