Categorieën

Service

Telefoonkaart in het kerstpakket

Telefoonkaart in het kerstpakket
Gezond

Telefoonkaart in het kerstpakket

  • Redactie
  • 14-12-2020
  • Gezond
Telefoonkaart in het kerstpakket

Foto's: The Flying Angel


SCHIEDAM - Ongebruikelijk omstandigheden vragen om ongebruikelijke actie, zo bedachten de mensen van zeemanshuis The Flying Angel. Zij brachten kerstpakketten rond in de haven.

Onder normale omstandigheden halen de vrijwilligers van The Flying Angel zeevarenden op van hun schepen om te kunnen recreëren in het zeemanshuis aan de Admiraal Trompstraat. Daarbij ook een goed gesprek en in ieder geval afwIsseling van de dagelijkse routine/sleur aan boord. Dit al dan niet onder het genot van een hapje en een drankje. Corona steekt hier echter een stokje voor.

Maar bij de pakken neerzitten, dat is natuurlijk niet in de geest van de zeemanskerk. Daarom ging een team van medewerkers en de pastor rond in de haven om, 'volkomen Coronaproof', tot boven aan de loopplank goed gevulde kersttassen rond te brengen. Aan boord gaan is in deze tijden ten strengste verboden.

De zeelieden reageerden zeer dankbaar, aldus het team. "Juist nu, waarbij ze maandenlang op hun schip zijn opgesloten - acht tot negen maanden zijn geen uitzondering -  wordt deze actie ontzettend gewaardeerd en leidt soms zelfs tot emotionele uitingen van dank."

In het pakket onder meer een USB-stick, toiletartikelen, een telefoonkaart, een warme gebreide muts en versnaperingen. De Flying Angel kreeg voor deze actie financiële steun van het Rotterdam Port Welfare Committee en de Nederlandse Zeevarenden Centrale. "We zijn beide instanties dankbaar dat we door hun sponsoring in de positie zijn gesteld deze kerstactie uit te voeren", aldus bestuurder Henk van Deventer namens The Flying Angel.