Categorie├źn

Service

Themafonds beoogt impuls voor cultuur in provincie

Themafonds beoogt impuls voor cultuur in provincie
Uit

Themafonds beoogt impuls voor cultuur in provincie

  • Redactie
  • 25-04-2023
  • Uit
Themafonds beoogt impuls voor cultuur in provincie

Optreden tijdens Grote Prijs Rotterdam 2022 (Popunie)


SCHIEDAM - Een impuls geven aan de culturele sector in Zuid-Holland. Dat is het idee achter het Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland dat per 1 mei wordt geopend. Dit fonds is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en kwam tot stand in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en Kunstgebouw.

"De culturele sector staat mede door de nasleep van Corona en de hoge inflatie onder druk", zo stellen de initiatiefnemers. "Kosten stijgen harder dan inkomsten. Tegelijkertijd is het na Corona nodig om te kunnen innoveren en extra te investeren in publiek en vrijwilligers." Volgens de instanties achter het themafonds blijkt uit onderzoek dat er binnen de sector in Zuid-Holland grote behoefte is aan steun voor publiekscampagnes en specifieke expertise op marketing, fondsenwerving en innovatie.

Verenigingen of stichtingen actief met theater, dans, film, muziek, circus of beeldende kunst kunnen bij het nieuwe fonds een aanvraag indienen voor een initiatief. "Het project dient een samenwerking te zijn met een of meer andere culturele organisatie(s) uit een of meer andere gemeente(n), om de spreiding van kennis te stimuleren en het bereik te vergroten", aldus de aankondiging van het fonds.

Dat zal tot ten hoogste vijftienduizend euro per project bijdragen. "De aanvraag verloopt via de reguliere procedure van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. De aanvraag kan ingediend worden tot en met 15 juni óf tot en met 15 september 2023. Kunstgebouw kan hulp bieden bij het opstellen van de aanvraag."