Categorieën

Service

Tieners aangehouden na vondst vuurwapen station Schiedam

Tieners aangehouden na vondst vuurwapen station Schiedam
Nieuws

Tieners aangehouden na vondst vuurwapen station Schiedam

  • Redactie
  • 18-05-2023
  • Nieuws
Tieners aangehouden na vondst vuurwapen station Schiedam

Een gezamenlijke controle met NS en RET leverde op het station in Schiedam wat later gistermiddag, net na de klok van half twee, drie aanhoudingen en een vuurwapen op; foto: politie Schiedam


SCHIEDAM/REGIO - De politie heeft gisteren meerdere vuurwapens inbeslaggenomen op diverse locaties - waaronder Schiedam - en met uiteenlopende oorzaken. Er zijn meerdere personen aangehouden. Elk vuurwapen wordt onderzocht en er wordt bekeken of het mogelijk gebruikt is bij eerdere misdrijven.

Twee magneetvissers hebben rond kwart voor één in de middag op de brug van de Vissersdijk in Rotterdam drie vuurwapens opgevist. Het ging om twee revolvers en een klein pistool. De vuurwapens zijn in beslaggenomen en worden onderzocht of ze eerder gebruikt zijn bij misdrijven en hoe lang ze al in het water hebben gelegen.

Een gezamenlijke controle met NS en RET leverde op het station in Schiedam wat later gistermiddag, net na de klok van half twee, drie aanhoudingen en een vuurwapen op. Een groepje van drie jongeren werd gecontroleerd. Twee van hen begonnen, nadat zij gefouilleerd waren, de agenten tegen te houden, zodat de derde persoon weg kon rennen. De derde werd snel gepakt en in zijn tas werd een vuurwapen aangetroffen. Alle drie de jongens uit Maassluis zijn aangehouden. Een vijftienjarige en een zestienjarige voor het verzet wat zij pleegden en een achttienjarige voor het bezit van een vuurwapen.

Aan de Jacob van Lennepstraat in Dordrecht werd rond acht uur in de avond een voertuig gecontroleerd met drie inzittenden. Het drietal werd verzocht het voertuig uit te stappen zodat zij gecontroleerd konden worden. Uiteindelijk bleek er een vuurwapen verstopt te liggen in het voertuig. De bestuurder van het voertuig, een 32-jarige man uit Dordrecht, probeerde nog weg te komen, maar hij werd alsnog gestopt en aangehouden. De andere twee, 25 en 54 uit Dordrecht, zijn ook aangehouden, omdat het onduidelijk is van wie het vuurwapen is.

Bij een aanhouding in een lopend onderzoek werd een voertuig inbeslaggenomen. In het voertuig trof de politie wederom een vuurwapen aan. Ook werd woensdag een 34-jarige man aangehouden voor een bedreiging van een eigenaar van een Rotterdamse coffeeshop. Tijdens doorzoeking van het huis van de verdachte, werd een automatisch vuurwapen aangetroffen.