Categorieën

Service

Tour de France Femmes volgend jaar door Schiedam

Tour de France Femmes volgend jaar door Schiedam
Sport

Tour de France Femmes volgend jaar door Schiedam

  • Redactie
  • 25-10-2023
  • Sport
Tour de France Femmes volgend jaar door Schiedam

Het parcours dat de vrouwen volgend jaar zomer te wachten staat


SCHIEDAM - De rijdsters van de Tour de France Femmes komen volgend jaar door Schiedam.

In Parijs werd vandaag in het Palais des Congrès de route bekendgemaakt van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024. De koers, die volgend jaar voor de derde wordt verreden, werd in de eerste twee edities gewonnen door Annemiek van Vleuten en Demi Vollering. Voor het eerst begint de wedstrijd buiten Frankrijk.

Schiedam ontvangt de rijdsters in de eerste etappe van de koers, op 12 augustus. Dan wordt van Rotterdam naar Den Haag gereden. De route leidt dan vanuit Rotterdam via de Horvathweg naar Schiedam. De rensters rijden via de Broersvest en de Koemarkt en daarna door over de Oranjestraat, de Nieuwe Haven, de Burgemeester Knappertlaan en de Vlaardingerdijk richting Vlaardingen.

Ook de dag erop verkeert de koers in onze streken, met een rit Dordrecht-Rotterdam en een individuele tijdrit in Rotterdam. Na de Zuid-Hollandse tweedaagse trekt de Tour de France Femmes naar Zuid-Limburg. De vrouwen-Tour eindigt op zondag 18 augustus op l’Alpe d’Huez. De Grand Départ in Nederland is een dag na de sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in Parijs.

De Schiedamse sportwethouder Antoinette Laan zegt uit de kijken naar de wielrensters en belooft dat de stad er 'een mooi evenement van zal maken'.