Categorieën

Service

Passagiers uit tram gezet na onenigheid met bestuurster

Passagiers uit tram gezet na onenigheid met bestuurster
Nieuws

Passagiers uit tram gezet na onenigheid met bestuurster

  • Flashphoto
  • 06-05-2024
  • Nieuws
Passagiers uit tram gezet na onenigheid met bestuurster

Foto: ingezonden naar Flashphoto


SCHIEDAM - Een opvallend incident in tramlijn 24, zondagavond. Op de 's-Gravelandseweg werden net na elf uur alle passagiers uit de tram gezet nadat er onenigheid zou zijn ontstaan over het wel of niet inchecken van enkele reizigers. De trambestuurster riep via de intercom op om alsnog in te checken. Toen een passagier hier iets van zei voelde de bestuurster zich bedreigd en weigerde om door te rijden.

De betreffende groep van zo'n dertig man stapte volgens een ooggetuige bij Schiedam Centrum in de tram. Zij zouden uit de Kuip komen waar Feyenoord met 5-0 gewonnen had van PEC Zwolle. Op de website van Feyenoord én de RET valt te lezen dat het wedstrijdticket drie uur vóór en drie uur ná de wedstrijd gebruikt kan worden als vervoersbewijs. De groep beriep zich op de vervoersregeling waarna de situatie escaleerde.

Diverse politie-eenheden waren bij het incident betrokken, ook de hondenman werd ingezet. Eén 33-jarige passagier besloot voor de tram te gaan zitten. Hij werd van de tramrails gehaald en is aangehouden. 

De RET laat in een reactie weten op de hoogte te zijn van het incident. Zij zullen dit intern afhandelen. In verband met het interne onderzoek én de privacy van de betrokken collega wil men niet inhoudelijk ingaan op het incident. Wél bevestigt de woordvoerder desgevraagd dat het wedstrijdticket inderdaad als vervoersbewijs voor en na de wedstrijd gebruikt kan worden in alle bussen en trams van de RET. 

De politie laat in een reactie weten dat er eerder op de avond ongeregeldheden waren bij de kermis in het Lloydkwartier. Uit opgenomen verklaringen zou blijken dat de betreffende groep mogelijk afkomstig was van de kermis en niet uit De Kuip. De groep zou in de tram een niet meewerkende houding hebben aangenomen waarna de politie is gealarmeerd. 

Het is niet duidelijk geworden of de betreffende groep wél of niet in het bezit was van een wedstrijdticket of geldig vervoersbewijs.

De gestrande passagiers konden uiteindelijk met de volgende tram hun weg weer vervolgen. 


Foto's en video: ingezonden.