Categorieën

Service

Treinen stoppen in Schiedam morgen als gewoon

Treinen stoppen in Schiedam morgen als gewoon
Nieuws

Treinen stoppen in Schiedam morgen als gewoon

  • Redactie
  • 22-12-2016
  • Nieuws
Treinen stoppen in Schiedam morgen als gewoon
BREDA - De treinen stoppen morgen in Schiedam als op alle andere dagen. Treinmachinisten mogen morgen niet staken. Dat vonis velde vandaag de rechter in Breda.

Vogens de rechter is het veiligheidsrisico te groot. De rechter stelt dat ook machinistien mogen staken, maar dat de staking op dit moment te vroeg komt. De bonden en de NS zijn nog met elkaar in gesprek.

Volgens de advocaat van de NS is er een risico van veiligheidsproblemen, zoals terroristische aanslagen. Er zouden bij de staking van machinisten aangesloten bij de vakbond VVCM, die opriep tot de staking, grote mensenmassa's op de stations ontstaan. De inbreng van de politie die dan nodig zou zijn ontbreekt, omdat de politie te maken heeft met grote evenementen.

De VVMC riep eerder deze week op tot een staking. ondigd. De vakbond voert actie tegen het feit dat machinisten vaak op een vast traject worden ingezet. Dit noemen ze een 'rondje om de kerk'. Het was de bedoeling dat de machinisten met standplaats Amsterdam, Rotterdam of Hoofddorp vanaf de vroege ochtend tot elf uur het werk neer zouden leggen. 

Op 6 januari mag het personeel wel staken, aldus de rechter.