Categorie├źn

Service

Trouwen in Schiedam relatief duur

Trouwen in Schiedam relatief duur
Gezond

Trouwen in Schiedam relatief duur

  • Redactie
  • 24-05-2023
  • Gezond
Trouwen in Schiedam relatief duur

Trouwerij, 8 september 2022


SCHIEDAM - Trouwen is in Schiedam iets duurder dan landelijk gemiddeld. Tenminste: waar het om de kosten van de procedure en ceremonie op het stadhuis gaat. In Schiedam kost dat 521 euro, op een middag ‘door de week’.

Landelijk bedragen de kosten van zo’n plechtigheid dit jaar gemiddeld € 432,98, zo becijferde The Perfect Wedding, op basis van gegevens van alle 342 Nederlandse gemeenten. Dat is overigens 4,4 procent meer dan vorig jaar. De verschillen tussen de gemeenten zijn aanzienlijk: voor € 171,10 ben je als koppel in Beek al in de echt verbonden, in Utrecht moet je daarvoor € 857,- uittrekken.

Een bruiloft op een vrijdagmiddag is in Schiedam overigens aanmerkelijk duurder: dan komt het verwerven van het trouwboekje op € 724,-, drie procent meer dan vorig jaar. Landelijk is het tarief op vrijdag gemiddeld € 451,71.

Wie echt de portemonnee wil trekken, kan ook op zaterdag op de (de trappen van de) Grote Markt terecht voor het bedrag van € 1083,- (2,7 procent meer dan in 2022). In nog 297 andere Nederlandse gemeenten is trouwen op zaterdag mogelijk. Dat kost dan gemiddeld € 723,19.

Op zondag trouwen is op het Schiedamse stadhuis niet mogelijk. 

The Perfect Wedding is een website die allerhande gegevens verzamelt over alles wat met trouwen te maken heeft.