Categorieën

Service

Tunnelbuis Beneluxtunnel dicht voor werk

Tunnelbuis Beneluxtunnel dicht voor werk
Nieuws

Tunnelbuis Beneluxtunnel dicht voor werk

  • Redactie
  • 04-05-2022
  • Nieuws
Tunnelbuis Beneluxtunnel dicht voor werk

Foto: archief


SCHIEDAM - Een buis van de Beneluxtunnel gaat een weekend dicht voor al het verkeer. Rijkswaterstaat voert van vrijdag 13 mei negen uur 's avonds tot maandag 16 mei vijf uur 's ochtends werkzaamheden uit in de tunnel op de A4 richting Bergen op Zoom.

Tijdens de werkzaamheden is de linker tunnelbuis B afgesloten, zo stelt Rijkswaterstaat. "Houd rekening met extra reistijd tot dertig minuten." Tijdens het  werk is de rechter tunnelbuis (A) richting Bergen op Zoom en afrit Vlaardingen-Oost wel te gebruiken.

Het kan zo zijn dat de werkzaamheden door slecht weer niet door kunnen gaan. In dit geval is het weekend erop als reserveweekend gepland vanaf vrijdag 20 mei.

Boven de in- en uitrit van de tunnel bevinden zich stempelbuizen (dwarssteunen) die zijn voorzien van hittewerende bekleding. Deze bekleding is op het einde van haar levensduur en moet worden vervangen. De werkzaamheden volgende week zijn ter voorbereiding op het vervangwerk, dat later zal gebeuren.

Let op: voor vrachtverkeer is het ook na de werkzaamheden niet toegestaan om door de linker tunnelbuis van de Beneluxtunnel te rijden. Vrachtverkeer kan gebruikmaken van de rechter tunnelbuis. Dit duurt tot en met 20 januari 2023.