Categorieën

Service

Twee Schiedammers gearresteerd met vuurwapens

Twee Schiedammers gearresteerd met vuurwapens
Nieuws

Twee Schiedammers gearresteerd met vuurwapens

  • Redactie
  • 07-10-2019
  • Nieuws
Twee Schiedammers gearresteerd met vuurwapens

Foto: politie


ROTTERDAM - Vier vuurwapens zijn dit weekend in de Rijnmondregio van straat gehaald. Twee keer werd daarbij een Schiedammer aangehouden.

De aanhoudingen waren mede het gevolg van tips van burgers, zo stelt de politie. "De stad is het zat en dat blijkt wel uit het feit dat burgers meldden als er wapens worden gezien. Het gekletter van wapengebruik maakt té veel slachtoffers en zorgt voor té veel verdriet bij nabestaanden."

Een melding betrof een twintigjarige Schiedammer die een vuurwapen wilde verkopen. Vrijdagmiddag werd in zijn woning aan het Mathenesserplein een vuurwapen en munitie aangetroffen. Het wapen lag onder het kussen van zijn bed. De man is aangehouden.

Op het Keerweer in Rotterdam-Centrum troffen agenten tijdens een fouillering bij een 31-jarige Schiedammer een vuurwapen aan. De man is ingesloten en het wapen is in beslag genomen.

Ook bij een 58-jarige inwoner uit Strijen werd dit weekend naast een taser en een kruisboog een vuurwapen met munitie in beslag genomen. Verder werd zaterdag een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. In een kelderbox van een woning aan de Essenburgstraat, waar de man af en toe verbleef, werd een vuurwapen aangetroffen.

Sinds twee weken, als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte in Rotterdam, looft de hoofdofficier van justitie een beloning uit voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,00 euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Of er in de vier gevallen dit weekend tipgeld wordt betaald is niet bekend.

Dit jaar zijn er in de regio Rotterdam al 72 schietincidenten geweest.