Categorieën

Service

Twee zussen in Schiedam

Twee zussen in Schiedam
Nieuws

Twee zussen in Schiedam

  • Redactie
  • 23-11-2020
  • Nieuws
Twee zussen in Schiedam

Foto's: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Twee bijzondere zussen liggen voor de kade in de Wiltonhaven. Een tweeling is het niet: het gaat om een viermaster en een vijfmaster, de Wind Surf en de Wind Star. Paul Meuldijk legde de schepen vast op de foto.

Overigens kregen zij hun huidige naam pas in 1998, toen de schepen in eigendom kwamen van de Amerikaanse rederij Windstar Cruises. De Wind Surf werd in 1989 gedoopt als La Fayette, gebouwd in Le Havre bij de Société Nouvelle des Ateliers et Chantiers. Al snel ging het schip echter als Club Med 1 over de wereldzeeën.

De Wind Star heette Club Med 2 en kwam in 1992 bij dezelfde werf van de helling. Ze werden tot de overname van dat bedrijf door Club Méditerranée ingezet voor geheel verzorgde vakanties.

De Wind Surf is met zijn vijf masten een stuk groter. De schoener met 187 meter in lengte, de Wind Star 133 meter. Het is een van de grootste zeilende cruiseschepen van de wereld en kan zo'n 340 gasten herbergen, plus ruim tweehonderd bemanningsleden. Aan boord van de Wind Star kunnen honderdvijftig passagiers en negentig bemanningsleden.

De twee schepen liggen in Schiedam om door Damen onder handen genomen te worden. De werf wil geen mededelingen doen over wat er gaat gebeuren.