Categorie├źn

Service

Valentijnsprijs naar Jochem van der Drift

Valentijnsprijs naar Jochem van der Drift
Politiek

Valentijnsprijs naar Jochem van der Drift

  • Redactie
  • 14-02-2022
  • Politiek
Valentijnsprijs naar Jochem van der Drift

Jochem van der Drift aan het werk


SCHIEDAM - De D66 Valentijnsprijs 2022 is gewonnen door Jochem van der Drift. Met zijn twintig jaar is hij de jongste winnaar uit de geschiedenis van de prijs.

De Valentijnsprijs wordt sinds 2010 ieder jaar door D66 Schiedam uitgereikt aan mensen of organisaties die zelf het initiatief nemen tot het verbeteren van hun omgeving. Die zelf de handen uit de mouwen steken, in plaats van naar de gemeente te wijzen.

Tijdens de Coronapandemie zat Jochem van der Drift vaker thuis dan hem lief was. In deze periode besloot hij iets te doen aan het zwerfafval in de buurt waar hij woont. Op eigen initiatief begon hij met het lopen van opruimrondes.

Dit opruimen doet hij nog altijd eenmaal per week. Maar zijn initiatief, enthousiasme en volharding heeft ook geleid tot een opruimgroep van buurtbewoners, die eenmaal per maand met elkaar eropuit trekt om de buurt schoon te houden.

D66 stelt dat het voorbeeld en de aanstekelijke inzet van Van der Drift de jury hebben gedreven om hem de prijs te geven. De jongeman nam de prijs, samen met mensen uit zijn buurt, in ontvangst uit handen van D66-lijsttrekker John van Sliedregt.