Categorie├źn

Service

Valentijnsprijs voor Net Niet Genoeg

Valentijnsprijs voor Net Niet Genoeg
Wonen

Valentijnsprijs voor Net Niet Genoeg

  • Redactie
  • 15-02-2017
  • Wonen
Valentijnsprijs voor Net Niet Genoeg

Marcel Bregman van D66 feliciteert Natasja Westmaas van Net Niet Genoeg met de Valentijnsprijs; foto's: John van Sliedrecht

SCHIEDAM - De achtste Valentijnsprijs van D66 Schiedam is gewonnen door stichting Net Niet Genoeg.

Niet eerder werd een genomineerde zo breed en zo goed gemotiveerd gedragen, aldus de fractie. Maar door een ongeëvenaard aantal nominaties (vijftien in totaal) en vooral ook door de diversiteit was er voor de volksvertegenwoordigers werk aan de winkel om een keus te maken. De uiteindelijke onderscheiding is volgens D66 dan ook 'volledig verdiend'. 

De jury heeft de aanbevelingen gewogen door een D66-bril. Kernwoorden daarvan: geloof in de eigen kracht van mensen en het tonen van verantwoordelijkheid voor je eigen leefomgeving. "Juist die basiskracht maakt nieuwe energie los en dat is nu juist het geval bij Net Niet Genoeg."

De jury was vooral onder de indruk van de brede maatschappelijke invloed van Net Niet Genoeg. "Er is sprake van tientallen vrijwilligers, maatschappelijke stages, vele acties per jaar en dat alles met het doel: Schiedammers die het net niet op eigen kracht redden, om welke reden dan ook, dat beetje extra te geven. En dat wordt gewaardeerd."

Namens Net Niet Genoeg nam Natasja Westmaas de overbekende Valentijnstaart in ontvangst, om deze vervolgens direct onder de overige genomineerden te verdelen.