Categorieën

Service

Valentijnsprijs voor zelfstandige Schiedammers

Valentijnsprijs voor zelfstandige Schiedammers
Politiek

Valentijnsprijs voor zelfstandige Schiedammers

  • Redactie
  • 18-12-2015
  • Politiek
Valentijnsprijs voor zelfstandige Schiedammers
SCHIEDAM - Het lijkt nog ver weg, maar na Kerstmis is een volgend feest op de kalender dat van Valentijn. De fractie van D66 in de Schiedamse gemeenteraad denkt daarom nu al vooruit en roept Schiedammers op kandidaten naar voren te schuiven voor de Valentijnsprijs.

Inwoners van Schiedam kunnen bewoners, clubs en verenigingen nomineren die op vrijwillige basis een positieve bijdrage aan de leefomgeving in onze stad hebben geleverd, zo stelt D66 voor. Winnaars van de prijs waren de afgelopen jaren onder andere het Suikerzoet Filmfestival, PopUp TV, De Ronde Tafel Schiedam, Peter Staal en de bewoners van de Oosterstraat.

Het politieke element van de verkiezing is dat D66 met de Valentijnsprijs vooral mensen en organisaties voor het voetlicht wil brengen die op eigen kracht vertrouwen. "D66 heeft grote waardering voor diegenen die de eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun leefomgeving, zelf keuzes maken en actief zijn om hun doelen te bereiken, zonder meteen naar de gemeente te wijzen." Vandaar.
 
Volgens de partij is het belangrijk dat deze zelfstandige mensen 'het respect krijgen dat ze verdienen voor het werk dat ze doen; eigenlijk worden deze mensen te weinig in het zonnetje gezet!' Op 14 februari, Valentijnsdag, is de uitreiking van de prijs: een lekkere taart.

Nominaties zijn voor 1 februari welkom via het e-mailadres [email protected].