Categorie├źn

Service

Van alles mis bij geschrokken snorfietser

Van alles mis bij geschrokken snorfietser
112

Van alles mis bij geschrokken snorfietser

  • Redactie
  • 10-03-2021
  • 112
Van alles mis bij geschrokken snorfietser

Foto: Instagram wijkagent Vahstal

SCHIEDAM – Een grote vangst voor twee Schiedamse wijkagenten zaterdagavond. Een 18-jarige man op een snorfiets was kennelijk zo onder de indruk, dat hij z’n voertuig abrupt tot stilstand bracht. Preventief fouilleren leverde een grote hoeveelheid drugs en geld op.

Wijkagenten Van der Vliet en Vahstal zagen het zaterdagavond gebeuren op de Johan de Wittsingel in Schiedam. Een man reed op een snorfiets en stond plotseling stil. ,,Tijdens het preventief fouilleren troffen wij bij deze 18-jarige bestuurder een tas aan met daarin een ruim assortiment aan kleurrijke pillen, poeders en medicijnen.” De man is gelijk aangehouden voor nader onderzoek.

Op het politiebureau bleek de man ook in het bezit te zijn van een groot geldbedrag. Ook dat is in beslag genomen. ,,Pillen en poeders zijn getest door een medewerker van de forensische opsporing. Het bleek uiteindelijk te gaan om grote aantallen: 2cb, mdma, ketamine, 3mmc, amfetamine, cocaïne en LSD,” aldus wijkagent Vahstal. ,,Naast een strafrechtelijk onderzoek zal er ook een bestuurlijke rapportage opgemaakt voor de gemeente Schiedam. Die zullen een bestuurlijke maatregel opleggen.”

Tenslotte bleek dat ook de scooter niet aan de regels voldoet. ,,Na getest te zijn op de rollerbank, bleek de snorfiets geen 25 km/uur meer te rijden. Hiervoor is een sanctie opgelegd en een WOK-melding gemaakt.”