Categorieën

Service

Van Uden wint tweede etappe in ZLM Tour

Van Uden wint tweede etappe in ZLM Tour
Sport

Van Uden wint tweede etappe in ZLM Tour

  • Redactie
  • 12-06-2024
  • Sport


WIELRENNEN - Casper van Uden won zaterdag opnieuw in de ZLM Tour. De 22-jarige Schiedammer won in Roosendaal zijn tweede massasprint in de vierdaagse ronde door het zuiden van Nederland. 

Hij deed dat in de groene trui, als leider van het puntenklassement. En met dank aan zijn ploegmaten van de ploeg DSM-Firmenich / Post NL, die na een lange achtervolging op de in eerste instantie tien vluchters, de laatsten van hen pas in de straten van Roosendaal terughaalden. 

Met zijn tweede overwinning is Van Uden hard op weg zijn naam te vestigen als een nieuw Nederlands talent voor de massasprint. Een dag eerder was hij ook al de snelste in de sprint van het peloton, dat was toen goed voor een vierde plaats in de étappe-uitslag. In de laatste, zondagse rit van de ZLM Tour eindigde hij ook, opnieuw in een sprint, als vierde. In het algemeen klassement finishte Van Uden op 41 seconden van de Belgische winnaar Rune Herregodts als tiende.

Eerder dit jaar won Van Uden in Rund um Köln en in een etappe in de Saoedische Alula Tour. Van Uden geeft als verklaring voor zijn succesvolle sprints de rol aan van ploeggenoot Fabio Jakobsen, de topsprinter die hem van veel adviezen voorziet.