Categorieën

Service

Van Uden wint in ZLM Tour

Van Uden wint in ZLM Tour
Sport

Van Uden wint in ZLM Tour

  • Redactie
  • 07-06-2024
  • Sport
Van Uden wint in ZLM Tour

Foto: archief


WIELRENNEN - Casper van Uden won gisteren de tweede etappe van de ZLM Tour. Hij kwam als eerste in Wissenkerke over de meet na een massasprint. 

Dat deed hij met grote voorsprong op Gleb Syritsa en Gerben Thijssen. Schiedammer Van Uden ging de sprint vroeg aan, omdat hij vreesde voor het smalle parcours aan de finish. Hij wist zijn inspanning vol te houden tot de meet.

In de etappe, vertrekkend uit Middelburg, reden vier man reden weg in de openingsfase. Victor Vercoullie (Flanders Baloise), Elmar Abma (VolkerWessels), Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg) en Guillaume Visser (Diftar Continental) pakten maximaal drie minuten voorsprong op het peloton.

Na zeventig kilometer kregen de vier gezelschap van nog drie renners: Samuele Zoccarato (Bardiani), Bram Dissel (BEAT Cycling) en Max Kroonen (VolkerWessels). Zij konden zich afscheiden door even fel aan te zetten op de plek waar de wind vanaf de zijkant kwam. Op zowat topsnelheid ging het richting Wissenkerke. Daardoor liep de voorsprong van de kopgroep terug, maar de zeven gaven niet op. 

Dat deden ze pas op een kleine twee kilometer van de finish, toen ze werden teruggepakt. Maar de koplopers Krijnsen en Visser gaven opnieuw gas, en hielden het tot ruim vijfhonderd meter voor de eindstreep vol. Daarop was het de beurt aan Van Uden; de Schiedammer in dienst van Dsm-Firmenich PostNL kwam juichend over de streep. Hij pakte ook tien seconden bonificatie en staat nu 51 seconden achter op leider Rune Herregodts. De ZLM Tour duurt nog tot en met zondag.