Categorieën

Service

Veelbelovende vierde editie Schiedamse Poetry Slam

Veelbelovende vierde editie Schiedamse Poetry Slam
Uit

Veelbelovende vierde editie Schiedamse Poetry Slam

  • Advertorial
  • 02-05-2023
  • Uit
Veelbelovende vierde editie Schiedamse Poetry Slam

Foto: Parisa Niawarani


SCHIEDAM - Na drie succesvolle edities is de Schiedamse Poetry Slam terug vanaf 17 mei! Er zijn meer dan genoeg aanmeldingen van vele talentvolle slammers uit Schiedam en omstreken: dat belooft spannende voorrondes en een knallende finale. Tickets zijn nu te reserveren via de Bibliotheek Schiedam.

De vierde Schiedamse Poetry Slam vindt plaats in de Bibliotheek Schiedam, op woensdag 17 mei en woensdag 31 mei zijn de voorrondes. Het publiek bepaalt door te stemmen wie er doorgaat naar de finale op 28 juni.

Tijdens de Schiedamse Poetry Slam gaan woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aan. Van rappers tot sonnetschrijvers, van spoken word artiesten tot Dichter des Vaderlands – en alles wat daarbuiten of tussenin valt. De inschrijvingen zijn nu gesloten, maar kom vooral stemmen en jouw favoriete slammer supporten.

Over Poetry Slam

De Schiedamse Poetry Slam kent reeds drie succesvolle seizoenen. We zien dat in deze drie jaren vele nieuwe Schiedams talenten zich hebben ontwikkeld: woordkunstenaars die inmiddels op lokale en landelijke evenementen staan. Zoals de Schiedamse woordkunstenaar KMR: hij stond voor het allereerst op een podium tijdens de slam van 2021, en kwam na het winnen van de editie 2022 namens Schiedam tot in de finale van het NK Poetry Slam in Utrecht! Schiedam kreeg hier bovendien een shout out van de jury als een ‘veelbelovende, opkomende slam’. Ook trad Zaïre Krieger, finalist van de eerste Schiedamse Poetry Slam, dit jaar op Koningsdag op voor de Koning.

Poetry Slam is een internationaal bekend concept. In de beide voorrondes (woensdag 17 mei en 31 mei) is plaats voor optredens van acht deelnemers per keer. Het publiek stemt wie er door mag. Uit beide voorrondes gaan twee deelnemers door naar de finale op 28 juni. De winnaar van de finale wordt afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK Poetry Slam, najaar 2023.

De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het WK in Parijs. Een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren.

Meer info en terugkijken vorige edities kan via I: www.schiedamsepoetryslam.nl. Tickets: Voorronde Schiedamse Poetry Slam

De Schiedamse Poetry Slam is een samenwerking tussen Bibliotheek Schiedam en Verbalism.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →