Categorieën

Service

Vera, Bløf en Di-rect publiekstrekkers op 'jeneverpodium'

Vera, Bløf en Di-rect publiekstrekkers op 'jeneverpodium'
Uit

Vera, Bløf en Di-rect publiekstrekkers op 'jeneverpodium'

  • Redactie
  • 07-03-2022
  • Uit
Vera, Bløf en Di-rect publiekstrekkers op 'jeneverpodium'

Het glasfabriekterrein, plaats van handeling van het nieuwe Schiedamse festival


SCHIEDAM - De naam wordt International Dutch Distillers Festival. Maar vergeet dat maar gauw, want geen Schiedammer krijgt dat uit zijn of haar mond. Maar verwacht geen 'jeneverfestival': het wordt popmuziek die aan het begin van de zomer in Schiedam de klok gaat slaan.

En de geprogrammeerde namen liegen er niet om: Danny Vera, Bløf, Waylon en Di-rect. Die namen zullen goed zijn voor forse toeloop naar Schiedam en een afgeladen glasfabriekterrein. Op 3 en 4 juni is deze gevierde line-up te horen en bewonderen. Verder staan ook de tributebands The Billy Joel Experience en Brucified op het podium. Het wordt geen popconcert, het wordt een festival, zo beloven de organisatoren, dankzij een aanbod aan eten en drinken - met uiteraard een Schiedams karakter.

Een tweede onderdeel van het festival is de Restaurant Week. Van 27 mei tot 2 juni pakken restaurants en andere horecagelegenheden in de stad uit met een bijzonder aanbod, vaak met een toefje 'Schiedam' in de vorm van een borrel.

In die week worden bezoekers ook bijzonder uitgenodigd kennis te maken met Schiedam en zijn geschiedenis. Organisaties en bedrijven in de stad zetten hun deuren open, organiseren rondleidingen, concerten en andere evenementen en evenementjes om bezoekers te informeren en vermaken.

Organisator Vivre Productions laat weten dat de kaartverkoop voor 'IDDF in concert' komende donderdag al begint.