Categorieën

Service

Verdrietig van het bericht over De Unie

Verdrietig van het bericht over De Unie
Nieuws

Verdrietig van het bericht over De Unie

  • Ted Konings
  • 23-03-2016
  • Nieuws
Verdrietig van het bericht over De Unie


SCHIEDAM - Het zou zo maar kunnen dat het AD in zijn editie van vanmorgen een grote flater heeft begaan. Misschien ook was de krant de eerste brenger van voor veel Schiedammers teleurstellend nieuws: café De Unie gaat dicht. Hoe het gaat lopen is nog ongewis.

“Het had op deze manier niet naar buiten mogen komen”, zegt Frans Leermakers, eigenaar van De Unie. Zijn vrouw Truus is geschrokken en ook boos. “Ik heb vanmorgen huilende klanten aan de lijn gehad. Dat maakt mij ook verdrietig.”

Wat Truus en Frans betreft was het heel anders gelopen. Dan hadden ze in eigen regie hun verhaal naar buiten gebracht over hoe het verder gaat met een van Schiedams beeldbepalende kroegen - anno 1862. Op het goede moment. Nu is er nog veel onzeker. “We zijn nog met allerlei dingen bezig”, zegt Frans.

Hij is toe aan zijn AOW en het wordt tijd plannen te maken over de toekomst van De Unie, dat is duidelijk. Frans en Truus hebben niet het eeuwige leven in de kroeg - ook al hebben er al 47 jaar opzitten. De vraag is dus wie De Unie op termijn kan en wil voortzetten. Over enkele weken denken Frans en Truus daar meer over te kunnen zeggen.